Gör bilen redo för sommarens äventyr!

Nu är det perfekta tillfället att ge din bil en makeover.

Hos Intek hittar du allt du behöver för ett skinande resultat. Välj mellan Svanen-märkta och effektiva produkter från Sanego eller KonsumentKemis kraftiga, professionella fordonsvårdsprodukter för de svåraste fläckarna.

Sanego

Svanenmärkt bilvård i toppklass. Nu finns Sanegos produkter hos Intek. Stränga mot smuts - snälla mot naturen.Sanego Glasscleaner rengör fönster och speglar på nolltid. Effektiv mot oljefilm och insekter. Används outspädd på torra ytor, torka sedan bara av med en ren duk för ett skinande resultat.


Sanego Wheelcleaner S är en syrabaserad fälgrengöring som ger dina fälgar en fullständig makeover med en blank och skinande yta.


Solvynol Jumbo är ett extra kraftigt, alkaliskt rengörings- och avfettningsmedel. Effektiv även mot de svåraste fläckarna. Spädes med vatten efter behov.


Solvynol Plus är ett högskummande tvättmedel som löser upp olja, sot och trafikfilm på nolltid. Särskilt anpassat för högtryckstvätt. Du kan med fördel använda en skumlans för ännu kraftigare skum. Högkoncentrerat och används i 3-10 procentiga lösningar utefter behov.

KonsumentKemi

Vårda bilen som ett proffs. Nu finns KonsumentKemis kraftiga fordonsvårdsprodukter hos Intek. Skinande rent resultat på nolltid.


K-schampo med vax är ett alkaliskt fordonschampo som effektivt löser upp vägsmuts och sot. Efterlämnar en blank och vattenavvisande yta för ett skinande rent resultat. Spädes efter behov till en 1-10 procentig lösning.


Tjärlösare Extra är ett högaromatiskt kallavfettningsmedel som får bilen fri från asfalt, tjära, rostskyddsmedel och olja på nolltid.


Även K-802 är ett högaromatiskt kallavfettningsmedel - men den är också din bästa vän när du vill avlägsna tjära, asfalt och vägsalt. Kallavfettning fungerar även bra på våt yta.

Är det olagligt att tvätta bilen hemma?

Ja och nej, men mest nej. Det man måste tänka på är att man ska tvätta rätt. Det viktigaste är egentligen att tvätta så att vattnet, smutsen och kemet inte åker ned i dagvattenbrunnar då de inte filterar vattnet och all smuts, partiklar och kem hamnar i vårt vatten och i många fall dricksvatten. Det är dock olagligt att förorena vatten så tvättar man hemma fel så blir det olagligt. Det kan dock göras lagligt på rätt sätt.


Hur ska man tvätta hemma? Det vi rekommenderar i första hand är att man tvättar i en godkänd tvätthall med en riktig oljeavskiljare. Men har man inte möjlighet att tvätta i en godkänd tvätthall, tvätta isåfall på en gräsmatta eller grusplan, då filtreras vattnet innan det hinner nå till grundvattnet. Försök även att vara så långt ifrån brunnar eller stället som kan leda vatten till brunnar. Det vill säga välj Ex. gräsplätten som är längst ifrån närmsta brunn för att minimera risken att det hamnar förorening i brunnen.


Vad för kemikalier ska man använda? Många tror att det är kemikalierna man använder, för att göra ren bilen är den stora boven, men största föroreningen är egentligen smutsen som sitter på bilens yta, när man tvättar så lossnar alla järnpartiklar, däckpartiklar, oljor, avgaser, tungmetaller och annan förorening som sedan rinner ned i vattnet. Det finns dock ett kem man ska vara försiktig med, det är så kallade "Microavfettningar" eller "2 i 1 avfettning". Dessa löser både organisk och oljebaserad smuts, microavfettning är svårt att filtrera även för oljeavskiljare, vi rekommenderar att det är bättre att köra microavfettning på grus och gräsmatta då det filtreras riktigt. Anledningen till detta är för att microavfettningen blandas ihop med vatten, den flyter inte ovanpå som kallavfettning gör vilket gör det svårt för oljeavskiljaren att filtrera föroreningen. Vi rekommenderar istället att köra både kallavfettning och alkalisk avfettnig var för sig, det ger oftast bättre resultat också.


Kolla vad som gäller i din kommun! Det varierar väldigt mycket från kommun till kommun, vissa kommuner kan vara extra känsliga, Ex. om du bor inom ett vattenskyddsområde det är därför viktigt att kolla upp vad som gäller.

Kontakter


Mats Arnlund

Ägare

Tel: 0660-87552

Mobil: 076-8203900

E-post: mats.arnlund@intekab.se

Joacim Jokikari

Butiksäljare

Tel: 0660-87554

Mobil: 076-8200045

E-post: joacim.jokikari@intekab.se

Kontakter


Mats Arnlund

Ägare

Tel: 0660-87552

Mobil: 076-8203900

E-post: mats.arnlund@intekab.se

Thomas Lindström

Industrisäljare

European Welding Specialist EWS SE 0563

Tel: 0660-87553

Mobil: 076-8443900

E-post: thomas.lindstrom@intekab.se

© 2010 Intek Industriteknik Örnbränsle AB

Hästmarksvägen 3, 891 38 Örnsköldsvik

Tel: 0660-12350